August 4, 2012

Kanggaroo Paper Bag Puppet Craft.

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum w.b.t


Hari ni mama bukak balik album gambar anak2...ada beberapa aktiviti anak2 yg belum mama upload kat sini disbbkan komputer ni problem bulan lepas. InsyaAllah...kalu ada luang mama nak story jugak kat sini walaupun cerita2 tu dah basi...hihi..

Ini antara yg kakak belajar bulan lepas. Theme: Letter Kk is for Kite & Kk is for Kanggaroo.


Tengah duk trace letter Kk. Mama download handwriting worksheet ni kat sini.

Pastu buat kraf pulak. Ni mmg aktiviti wajib. Kali ni mama bg kakak buat 'Kanggaroo Paper Bag Puppet Craft'.
Idea ni mama dpt kat sini. Antara material yg diperlukan utk buat kraf ni ialah:
  • paper bag.
  • gam
  • gunting
  • kertas
  • templete kanggaroo (download kat link tadi) 
Utk buat kraf ni kakak perlu gunting dulu templete tu. Kemudian tampal pada paper bag. Boleh refer kat sini utk cara2 membuatnya. Skrg ni kakak dah makin mahir bab gunting menggunting ni. Tapi kena perhatikan jugak time ni...x boleh bagi dia buat sendiri & tolong guntingkan part yg susah tu...tambah2 bila ada si kecik ni yg nak join sekali...hihi. Skrg ni apa saja yg kakak buat...dia pun nak buat jugak...hihi. So, layan je dulu gambar budak kecik 2 org ni (^_-)








Tadaaa....Dah pun siap. Ni lah hasilnya 'Kanggaroo Paper Bag Puppet Craft' (^_^)

2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails