October 20, 2012

Aktiviti anak2 di hujung minggu (^_^)


بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum w.b.t


Dua tiga hari ni kat sini dah mula start hujan....musim tengkujuh dah bermula. Pagi2 suasana dinginnnn je. Ikutkan hari lepas subuh tu nak sambung tido je. Tapi kalu tido...mmg x siap la semua keje rumah ni. Nak tak nak...semua rutin kena buat seperti biasa...huhu... Malam tadi dah masak siap2 kuah kuzi...so lps suboh tadi terus buat roti jala. Alhamdulillah....papa pun sempat makan sebelum pegi keje.
Papa keje half day je hari ni...dah balik dah tu...bestnyerrrr kalu hari2 cam ni (^_^) 
Skrg ni papa ada tolong tengok2kan budak2 ni....bolehlah mama curi2 masa update blog sikit hari ni. Saje nak update aktiviti anak2 pagi tadi. Awal2 pagi lagi lepas breakfast terus diorang keluarkan kotak & macam2 alat lg lah...nak buat kraf katanya. Tapi mama pun x sure kraf apa yg diorang nak buat. Masing2 sibuk duk discuss nak buat apa. Mula2 tu mama x nak campur...bg peluang kat diorang utk buat sendiri. Nak tgk kreativiti anak2 dan nak didik semangat kerjasama anak2 utk bekerja berkumpulan.

Sedang berbincang...nak buat apa & bagaimana....

Bahagi tugas...tentunya along sbg leader (^__^)

Si kecik aisyah pun nak join sekali...anak2 pompuan dua org tu x mandi lagi tu...tapi semangat sangat nak wat kraf...hihi

Lepas rehat kejap & mandi...terus sambung dgn sessi mewarna.

Inilah hasil kreativiti anak2 hari ini....cantikkkk (^o^)

Adik aisyah pun ikut sama mewarna. Ni first time adik guna berus dan paint dgn water colour...

Sampai ke dalam mulut dia masukkan paint brush tu....huhuu....

Lukisan pertama adik Aisyah (^_-)

3 comments:

  1. Best tgk aktiviti ank2... erm, boleh lah kalu sy nak cuba pd sepasang ank kat umah ni. (7 thn & 4 thn).. tp mcm x brp cukup corum. blh ajak gang sblh rumah (8 thn & 5 thn)... nway, salam perkenalan. sy pun kelatte jgk. tp duk kl..

    ReplyDelete
  2. TQ Ieeja.
    Salam kenal IbuIffah...nanti bulih la cuba ngan anak2 kat rumah. Selamat 'beraktiviti' bersama anak2 ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails