September 20, 2013

Adik Aisyah (^_^)

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum w.b.t


Salam Jumaat buat semua. Hari ni pagi2 lg terus mengadap komputer. Bukak album gambar anak2...senyum sendiri tgk. Rasa cam tak percaya yg anak2 kini dah besar2. Rasa macam baru je melahirkan diorang ni. Alhamdulillah...syukur semua anak membesar sihat dan 'berjurus' kata org kelantan...hihi

Oh ya...1 ogos lepas genap umur adik 2 thn. Sorry yer dik...mama tak sempat nak buat entry utk birthday adik ni bulan lepas. Masa tu pun bulan puasa, kami sekeluarga just gi makan kat Mc Donald je utk sambut besday adik ni. Gambar makan2 tu pun tak sempat ambik...

Ni gambar adik yg sempat mama ambik pd 1 Ogos lepas. Umur genap 2thn masa ni. Makin comel adik dengan senyum manis dia tu (walaupun gigi depan tu dah rongak...heheh) Yg dia pegang tu mainan kesayangan dia...baby dan weoww...Kat dinding belakang dia tu pulak bulih nmpk hasil contengan kreatif adik. Loni pantang dia pegang pensil/pen/marker...mesti dia nak conteng kat mana2...

Adik yg suka sgt menulis (^__^)

Juga rajin menolong mama kat dapur...

Dan rajin menolong mama membuat kerja rumah...kena bagi dulu dia buat kejap pastu barulah mama boleh buat keje...hihi

Dan dah pandai main ngan gadget nih....handphone papa mmg selalu dpt kat dia. Tu duk ralit tgk upin ipin la tu...

Bila dah masuk umur 2thn ni, mama pun kena lebih fokus mengajar adik ni. Kena rajinkan diri tambah aktiviti2 utk pembelajaran adik. Kena selalu cari idea utk aktiviti2 yg menarik...barulah anak lebih enjoyyyy. Ni mama nak share rujukan mama utk aktiviti homeschool adik. Dah lama mama download dan print out bahan ni kat sini utk rujukan. 

2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails