January 19, 2011

Homeschool Adik.

Utk homeschool adik sekarang ni, mama lebih banyak bagi adik buat latihan menulis (pre-writing practice) sebab aktiviti tu jugaklah yg dia suka skrg ni. Bila mama perlu tumpukan pada angah, mama akan bagi whiteboard marker pen dan bagi adik tulis pada tool yg dah biasa adik gunakan sebelum ni. Antaranya:

1) ABC Whiteboard. Entri yg pernah mama tulis ttg tool ni boleh tengok di sini.
Bahagian depan.

Bahagian belakang.

2) Entri lain pasal tool kat bawah ni boleh tengok di sini.
Satu lagi tool yg selalu adik guna utk pre-writing practice. Mama download kat sini.

Ini pula antara aksi-aksi adik yg sempat mama rakam minggu lepas semasa dia sedang syok menulis ^0^
Kalau ada yg perasan kebelakangan ni selalu sgt adik pakai baju hijau ni. Kalau boleh hari2 dia nak pakai  hehe...



Rakaman video kanak2 riang menyanyikan lagu ABC ^O^. Saksikan.....

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails