April 14, 2011

Belajar Menulis Nombor.

Alhamdulillah adik dah dapat mengira dan mengenal nombor 1-10 dengan baik. Kemahiran adik memegang pensil dan menulis menyambung titik-titik dan membuat garisan juga semakin baik. Jadi sekarang ni adik sedang belajar menulis nombor-nombor pula. Selain menulis di dalam buku2 yg mama beli, adik juga menggunakan tool kat bawah ni. Bahan ni dah lama mama sediakan cuma sekarang baru guna. Mama download kat sini. Lepas print mama laminate supaya tahan lama dan boleh digunakan berulang kali menggunakan whiteboard marker pen.

Preschool Number Handwriting.

Gambar2 yg sempat mama rakam ketika adik sedang khusyuk menulis. 

4 comments:

  1. thanks..good info...tak sabar nak buat hs..tapi anak masih belum nak concentrate lagi..

    ReplyDelete
  2. mahani, tulis pakai pen marker ke? sy pun ada gak try buat macam ni, tapi pakai pen marker mata besar, jadi tak cantik lak tulisan anak2 hehe

    ReplyDelete
  3. Assalamualaiku ramizah,
    tak perlu tunggu anak besar utk start hs ni. lagi awal lagi bagus. mula2 ni mmg dia tak nak fokus. buat sekejap2 dulu. saya pun macam tu jugak. Bila anak kata nak stop lebih baik kita stop sbb budak2 ni kita tak boleh paksa sbb takut lps ni dia dah tak minat lagi nak belajar.

    syida,
    saya guna whiteboard marker pen yg kecik tu mcm dlm gambar kat atas tu dan ada satu lagi yg kecik macam pen biasa. mungkin syida boleh cuba lps ni ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails