October 3, 2011

Shaklee utk kami sekeluarga.

Sejak melahirkan anak ke4 ni, seringkali mama mengadu dgn papa yg badan ni selalu je penat. Memang penat bila kita baru melahirkan dan pada masa yg sama perlu menjaga dan menguruskan anak2 yg dah besar tuh disamping kerja2 rumah yg lain. Dan ada satu lagi mama perasan lepas bersalin hari tu, kalau mama berjalan kan...tulang pinggul mama ni mesti berbunyi. hehe...kadang2 tu nak tergelak jugak. Tapi bila mama bagitau papa, papa kata mungkin sebab mama kekurangan kalsium. Ye lah..kan skrg ni mama menyusu baby ni. Tambah pulak mama jarang sgt minum susu. Risau jugak kalau betul apa yg papa kata tu. Papa suggestkan kat mama utk carikan apa2 supplement utk mama..utk tampung mana2 zat yg kurang.
Sbnrnya mama dah lama nak cari supplement utk semua ahli keluarga nih. Selain utk mama sendiri...papa juga perlukan supplement sbb penat bekerja. faham2 je lah bila kerja kat kilang Jepun nih. Pressure tu lebih sikit. Dan supplement utk anak pulak penting jugak sbb budak2 tengah membesar ni biasa lah kan. Mereka ni agak lasak jugak dan kalau bab2 makan ni mereka agak memilih terutamanya along. Kalau angah tu kurang sikit cerewetnya tu. Cuma dia ni kalau sekali makan tu cuma dua tiga suap je. Sikit sgt yg dia makan. So, macamana nak membesar dgn sihat kan?
Jadi, cari punya cari kat internet ni mama jumpalah info tentang produk Shaklee. Apa yg membuatkan mama terus tertarik utk mencuba shaklee ini ialah:

  • Vitamin2nya yg sesuai utk seisi keluarga dan semua peringkat umur. 
  • Mama nak cuba set menyusu shaklee tu yg cukup glamour dikalangan ibu2 menyusu ni. Disamping utk menambahkan susu, dgn vitamin ni dpt juga mama meningkatkan kesihatan mama secara menyeluruh.
  • Testimoni2 daripada pengguna2 vitamin shaklee yg berpuashati slps menggunakannya membuatkan mama terus yakin utk mencuba.



Sebagai permulaan, mama order utk anak2  mealshake dan omega guard. 

Meal Shakes

  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur

                                                                                                                                                                     
  • Merupakan minyak ikan terbaik 
  • Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dll
  • EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak dan meningkatkan daya ingatan.
Anak2 cukup suka minum mealshake tu sbb rasa dia seakan2 makan aiskrim vanila. Biasanya mama letak 1 sudu dlm air milo anak2 tiap2 pagi. Alhamdulillah, mama perhatikan sejak diberi mealshake ni selera anak2 bertambah. Asyik duk mintak nak makan je. Seronok sgt bila tengok anak2 ni lalu makan walaupun kadang2 tu penat jugak nak melayan nih... Tapi yg tu mama tak kisah sbb mama cuma nak anak2 mama membesar dgn sihat dan mempunyai antibodi yg kuat. So, kalau ada sapa2 yg anak2nya tu kurang selera makan mama syorkan utk mencuba mealshake ni. InsyaAllah... menjadi. Dan omega tu selain utk anak2 mama pun tumpang sekaki sbb ianya bagus utk ibu2 hamil dan ibu yg menyusu. Harap2 adik Aisyah pun dpt kongsi khasiatnya melalui air susu mama nih.



Utk mama pulak mama order Trial Pack Set B iaitu utk ibu2 menyusu (dlm tu ada vitalea/multivitamin, B-complex, vitamin C dan alfalfa), Energizing Soy Protein (ESP) dan juga Ostematrix (kalsium). Yg ni memang bagus sgt. Berikut apa yg mama dpt rasa slps 11 hari menggunakannya:
  • Badan lebih bertenaga. Kebelakangan ni adik Aisyah selalu berjaga malam. Dia mula berjaga time mama nak masuk tidur. Biasanya dia akan tidur paling awal pukul 2 pagi dan ada jugak sampai pukul 5.30 pagi dia berjaga. Mengantuk tu tak yah cakaplah. Dah la kita penat siang hari tu. Tapi sejak mama minum ESP dan makan vitamin shaklee ni mama rasa badan ni ringan je time bangun pagi. Tak de lagi rasa mamai2 walaupun malam tu cuma dpt tidur kejap je. So, dptlah mama buat kerja rumah dan berhomeschool dgn anak2 seperti biasa ^0^
  • Bengkak gusi dan sakit gigi mama hilang. Seronok sgt sbb derita yg mama tanggung sejak dlm pantang hari tu lagi dah pun berakhir. yey...  mula2 sakit hari tu mama dah pegi klinik gigi utk cabut je gigi tu tapi disbbkan gusi bengkak, doktor tak boleh terus cabut. Masa tu doktor bagi dulu antibiotik utk hilangkan bengkak gusi dulu. Tapi bila mama makan antibiotik tu sakit lain pulak yg dtg. Habis badan mama gatal2 sbb elergik ubat tu. So mama stop je ubat tu sbb bimbang antibiotik tu akan bagi effect juga kat adik aisyah sbb dia menyusu badan. Jadi mama duk tahan je la sakit gigi tu dlm sebulan lebih sampailah ia hilang lps mama start makan shaklee ni. Tak sangka jugak supplement yg mama ambik ni dpt hilangkan sakit gigi nih. Lps ni bolehlah mama pegi cabut gigi ni sbb gusi dah x bengkak dah.eeee..seronoknyaaaa...
  • Sblm ni kulit muka mama agak kering. Tapi lepas makan vitamin shaklee ni mama mula perasan yg kulit mama ni rasa lembut je. Dah tak kering lagi. Mungkin kesan vitamin C yg ada dlm set B tu dan juga ESP tu pastinya.
  • Proses penyusuan mama utk adik aisyah juga berjalan lancar. Mama dpt rasakan B mama ni sentiasa penuh. Alhamdulillah, dptlah adik Aisyah menyusu sampai kenyang tiap kali dia menyusu.
Setelah merasai sendiri keberkesanan produk ni, skrg ni mama dah pun sign-up menjadi ahli shaklee sbb lps2 ni mama akan terus menggunakan vitamin shaklee utk keluarga mama, insyaAllah. Dan selain utk kegunaan sendiri, mama juga ingin berkongsi kebaikan produk Shaklee ni dgn semua kawan2 dan ibu2 di luar sana. Lepas ni kalau ada sapa2 yg berminat utk mencuba produk Shaklee ni dan ingin mendapatkannya pada harga ahli, anda bolehlah menghubungi mama di email anishaklee@gmail.com atau pun sms 019-9637472 utk membuat pesanan. Ataupun anda boleh juga dptkannya sendiri di mana2 branch Shaklee yg berdekatan menggunakan ID mama 858050Bagi yg mempunyai kekangan kewangan, anda boleh mendptkannya dlm bentuk trial pek melalui mama ya! 
Utk info lebih lanjut mengenai produk shaklee ni, jemputlah melawat blog Kedai Shaklee mama kat sini ya! Jgn malu2...kalau ada apa2 boleh contact mama....

Walaubagaimanapun semua tawaran dan pek kecil ini hanya boleh di dapati secara esklusif dari mama dan jaringan Euphoria GBS. Ia TIDAK di tawarkan/ di jual / di sediakan oleh mana-mana cawangan Shaklee di Malaysia. Sebarang penolakan dari Shaklee (M) tidak menjadi tanggungjawab kami.Harap Maklum

6 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails