February 9, 2013

Tot School: Transfer Activity With Tong.

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum w.b.t


Bersua lagi di pagi sabtu. Masa mama tengah menaip ni...anak2 sedang seronok main air dlm kolam kecik (plastik) kat depan rumah dgn papa. Hari ni papa cuti...so bagi chance lah kat anak2 main ngan papa. Mama nak fokus keje mama sikit hari ni...hihi.

Kali ni mama nak upload gambar adik aisyah dgn aktiviti montessori minggu ni.

Sekarang ni adik Aisyah 1 tahun 6 bulan. 

Transfer activity menggunakan pom pom, penyepit dan muffin tray. Aktiviti yg bagus utk melatih fine motor skill anak2.


Adik tengah duk usaha nak kepit pom pom dgn penyepit tu. Kita org dewasa ni mmg nampak senang je kan...tapi utk kanak2 usia adik ni...mmg agak sukar jugak mula2 tu.

Ok...dah dapat sepit 1 pom pom. Sekarang ni sedang bawak pom pom tu utk dimasukkan dlm muffin tray tu..

Yeayyy...berjaya masukkan pom pom tu dlm lubang muffin tray tu. Well done adik (^_^)

Happy girls!!!
Mama suka sgt tengok gambar ni...anak2 yg ceria sepanjang aktiviti homeschool hari tu (^_~)

Ni lah gambar budak2 yg tgh seronok main kolam tu. Kolam kecik je...hihi. 

9 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Meriahnya!. Bagus akak buat aktiviti transfer tu memang elok untuk fine motor skill anak. Rasanya baru lagi baca entry Kak Ni lepas bersalin , dah besar dah anak dara bongsu ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg meriah...riuh rendah rumah ni kalu time budak2 ni main air...hihi. aa su...kejap je masa...dah besar dah anak 'bongsu' nih (^_^)

      Delete
  3. blog ini akan menjadi kegemaran izwa...
    anak dah 10 bulan... izwa tgh cari bahan macam mana nak mulakan ajar anak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal izwa...terima kasih sudi singgah di blog kak nie ni (^_^)

      Delete
  4. Tgh mencari maklumat pasal homeschooling... Terjumpe blog akk... Slm singgah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal maria. Tima kasih sudi singgah :)

      Delete
  5. Salam perkenalan.. blog yg sangat menarik.. sy sgt terinspirasi dgn aktiviti2 homeschool yg akak kongsikan.. sy harap dpt buat utk anak2 inshaallah. Blh sy tahu pom-pom tu drpd apa ya? Trmksh dan smoga dirahmati allah. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal mardiana & terima kasih. Pom-pom yg kak nie guna tu mcm dia buat dari span & ada bulu2. Kak nie beli pom pom ni kat tesco. Kat kedai buku pun ada jual. Bulih jugak buat sendiri pom pom tu guna benang kait.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails