April 24, 2013

Assalamualaikum w.b.t

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum w.b.t

Bersua kembali. Tak sedar masa berlalu cukup pantas....hampir 2 bulan lebih mama tinggalkan aktiviti berblog ni. Ramai jugak teman2 bermesej bertanya kabar. Terima kasih byk2 sbb sudi menghubungi mama. Maaf byk2 jugak sbb ada jugak mesej & email yg mama tak sempat balas....huhu...

Sepanjang tempoh mama bercuti blogging ni...macam2 cerita ada. Ada cerita suka dan ada cerita duka. Dalam tempoh ni jugak berlaku insiden yg yg amat2 melukakan hati mama yg membuatkan mama dlm mood sedih yg amat sgt. Alhamdulillah...papa sentiasa bersama2 mama membangkitkan kembali semangat mama dan sentiasa di sisi mama. Tq so much papa. Anak2 juga sumber kekuatan mama. I love u all so much !!!

OK. Tak nak ingat lagi cerita2 sedih tu. Hari ni mama curi2 masa utk update balik story mory yg dah basi nih...hihi. Cerita anak2 utk mama kenang sampai akhir hayat. Tak byk gambar yg mama sempat ambik spjg 2 bulan ni...

ADIK AISYAH:


12 Feb : Adik aisyah yg suka sgt menulis....pantang jumpa pensil, mesti dia nak conteng2. Nasib baik skrg ni dia tak pandai lg conteng dinding...hihi

21 Mac : Adik semakin cekap menggunakan paint brush (^_-)

9 April : masa ni mama sedang sibuk kat dapur...tgk2 adik sibuk duk buat aktiviti sendiri...

cakkk...hihi

KAKAK:
17 Feb : Masa ni kakak belajar tema huruf N. Sedang khusyuk dgn aktiviti 'lacing'

31 Mac : Belajar mengira & mengenal nombor.

Seterusnya letakkan cloth pin pada jawapan yg betul. Aktiviti utk mengira, mengenal nombor & fine motor skill.

6 Mac : Kakak genap umur 5 tahun. Dah besar dah anak dara mama ni...

Kenalah rajin2 tolong mama buat kerja rumah yer...

ANGAH:
21 Feb : Angah menerima hadiah kecemerlangan akademik utk tahun 1....semoga angah dan semua anak2 mama terus mencapai kecemerlangan dlm hidup dunia & akhirat. aminnn...

Tahniah angah...i'm proud with u (^_^)

AKTIVITI PETANG:

27 Feb : Bermain playdough.

21 Mac : Hand print activity.

9 April : Mewarna bersama2...

OUTDOOR ACTIVITY:
13 Feb : Mandi manda bersama sepupu sepapat di taman air Pantai sri Tujuh.

16 Feb : Bawa anak2 ke library...tgh usaha jadikan aktiviti ni rutin mingguan..insyaAllah.

5 April : Kami sekeluarga ke Kuala Terengganu atas urusan keje mama. 

Jantung hati mama....Papa & anak2.

2 malam kami stay kat Hotel Grand Continental Kuala Terengganu. Semestinya anak2 tak lepaskan peluang dgn aktiviti kegemaran diorg...sampai demam2 kakak sbb byk sgt main air...hihi

My handsome boy...Along. Sapa2 yg tengok along ni akan kata dia ni klon mama...muka & perangai sejibik...hihi. Tak byk cerita dan gambar along dlm blog ni sbb skrg ni along sgt2 sibuk dgn aktiviti di sekolah...skrg ni fokus along pada UPSR. Semoga along berjaya dgn cemerlang...insyaAllah. 

9 comments:

  1. sejuk jer tgk.muka along..semoga menjadi cth ikutan wat adik2 nya... buat mama..la tahzan..! Allah bersama kita...

    ReplyDelete
  2. salam mahani, mmg lama x dgr citer di blog ni. Alhamdulillah, nampaknya anak2 semua ok..sihat dan cargas! haha
    good luck utk Along ye..sama2 berjuang dengan kak Dina tahun ni. jom kita doakan mereka cemerlang, insyaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam syida,
      Alhamdulillah kami semua sihat. Harap syida & anak2 jugak sihat. InsyaAllah...moga kecemerlangan milik anak2 kita :)

      Delete
  3. salam.akak excited bace entry baru skak. jgn stop blogging yer kak. blog akak ni adlh blog rujukan saya. saya gembira krn akak sudi berkongsi ilmu dgn ibu2 lain buat homeschooling ni.

    sampai bila saya dsn ank2 boring. .ank sulong saya pun dah pandai ckp ' jom kita cari aktiviti kat mamahomeschool..hehe blog akak betul2 informatif. thanks for sharing kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Terima kasih sbb sudi baca blog kak nie nih. Semoga Allah permudahkan dan terus kuatkan semangat kak nie utk terus berkongsi....insyaAllah (^_^)

      Delete
  4. Lama tak dengar cerita... :) Yes, jangan stop blogging and sharing... sebab Ani dah jadi inspirasi untuk ramai mommies (termasuk saya! hee hee hee)

    p/s: Kalau ada petua persediaan untuk UPSR silalah share ya. Thank you in advance :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kak famy,
      sihat ke? selagi mampu saya akan teruskan berblog ni...insyaAllah (^_^)

      Nanti kalu ada apa2 kita beremail cam biasa ek ;)

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails