January 2, 2014

Paper Bag Jellyfish Craft.

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum w.b.t

Sekarang ni jam menunjukkan pukul 10 malam. Anak lelaki dua2nya dah tidur. Tinggal anak2 perempuan je yg masih 'keras' mata...tgh duk ralit lg main2. Sambil tunggu kakak dan adik ni main...mama nak upload gambar2 yg mama ambik semasa aktiviti kraf kami hari ni. Sbnrnya baru kejap tadi kakak siapkan kraf dia ni. Kalau bolih tiap2 hari nak kena selitkan dgn aktiviti kraf...apa2 kraf pun takpa. Hari ni mama sediakan paper bag utk aktiviti kraf ni. Dgn menggunakan paper bag ni...kakak dan adik buatkan kraf 'Jellyfish'.

Dah tak sabar nak mulakan aktiviti kraf ni (^o^)

Sedang khusyuk mewarna. 

Happy sgt adik bila dpt main2 dgn water colour ni (^0^)

Kakak sedang tuliskan bulatan menggunakan duit syiling utk buat mata jellyfish tu. 

 Last sekali guntingkan paper bag tu menggunakan gunting kraf utk buat tentacle jellyfish tu.

Inilah dia kraf 'Paper bag Jellyfish' (^_^) 

3 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails