April 30, 2013

Stamping Activity with Foam Letter.

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum w.b.t

Semalam hari yg menyeronokkan buat kakak dan adik. Apa taknya...bila mama bgtau je nak buat aktiviti dgn water colour...kakak terus semangat...dah tak sabar2 nak buat. Si kecik tu pun sama...hihi

Aktiviti kali ni simple je iaitu 'Stamping activity' menggunakan foam letter. Sebenarnya mama plan nak buat aktiviti ni petang ahad tu tapi tak sempat. Sibuk dgn hal lain. Alhamdulillah...jadi jugak akhirnya smlm.

Ni bahan2 yg digunakan:
~Foam letter
~Tempera paste
~Paint brush
~Kertas lukisan

Kali ni kakak nak stamping nama dia dan adik beradik. Mula2 sekali kakak letakkan tempera paste pada foam letter tu menggunakan paint brush.

Kemudian tekapkan pada kertas lukisan tu.

Ni lah hasil aktiviti stamping kakak semalam. Tersusun nama2 adik beradik dia (^_^)

AKSI SI KECIL ~ AISYAH (1 thm 9 bulan)
Adik pun nak buat jugak....


Lepas tu dia gi conteng2 kertas pulak...

Kakak fokus dgn keje dia...adik pun tumpang sibuk...hihi



4 comments:

  1. pandai betul si kecik tu pegang brush...firas dah dua tahun pun tak pandai pegang dengan betul

    ReplyDelete
  2. Thanks for yοuг marѵelous poѕting! I really enjoуed гeading it, yоu might be a greаt аuthor.
    I wіll make сertаin to bookmark your blog аnd maу come baсk lаter on.
    Ӏ want to еnсourage you to definitely contіnuе your gгeat postѕ, have a nice
    afternoon!

    Hеre is my pаge Hypothyroidism Treatment

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan...
    ini pertama kali saya baca blog akak...
    saya sedang mencari panduan untuk buat home schooling jugak,tp saya x tau nak mula dr mn..
    kalau boleh saya nk mntk tips dr akan mcm mn nak mula..atau boleh x akak bgtau saya mn2 entry akak atau bloglist akak yg boleh saya jadikan rujukan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails