October 28, 2010

The Carrot Seed Lapbook.

Semalam angah dan adik berjaya siapkan satu lagi lapbook iaitu 'The Carrot Seed Lapbook'. Masa mama duk cari2 bahan utk mengajar minggu ni mama jumpa bahan utk buat lapbook ni kat sini. Mmg sesuai utk aktiviti homeschool kami khususnya adik yg skrg ni masih lagi belajar mengenal huruf Cc - Cc is for Carrot.

The Carrot Seed Lapbook.

Angah dan adik ambik masa 2 hari utk siapkan lapbook ni. Saja mama bagi mereka buat slow2 sbb tak nak bagi diorang rasa boring sbb banyak benda yg perlu mereka buat utk siapkannya.

Hari pertama (Isnin). Melibatkan aktiviti mewarna dan menggunting.

Hari kedua (Rabu). Masih lagi dgn aktiviti menggunting dan last sekali menampalkan bahan2 yg telah digunting pada manila kad utk dijadikan lapbook.

Antara kandungan lapbook ni ialah:
~carrot size tri-fold book.
~C is for.....cards and pocket.
~what plants need.
~will it come up? - pull-tab book.

3 comments:

  1. syida,
    anak2 saya pun mmg seronok bila tahu mama nak buatkan lapbook ni. tapi kenalah sabar sikit utk siapkannya.

    Aishah,
    Syukur alhamdulillah dgn anugerah ini.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails