January 4, 2013

Dora The Explorer Paper Roll Craft.


بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamualaikum w.b.t

Salam ceria di pagi Jumaat. Hari ni papa cuti...horeyy...anak2 suka...mama laaagi suker kalu papa cuti nih...bulih relax2 sikit...hihi. Dah ada beberapa plan nak buat utk hari ni. Mungkin lepas sembahyang jumaat kami akan keluar utk settlekan hal2 luar. So, pagi2 ni kami lepak2 je kat rumah sambil layan anak2 (^_^)

Pagi2 ni duk layan anak2 dgn minat diorang...tentunya buat kraf. Anak2 search sendiri apa yg diorang nak buat. Dah besar dah...semua dah pandai buat sendiri. Tapi kita sebagai ibubapa jgn lepas tangan jugak. Kena sentiasa pantau apa yg anak2 buat...especially dgn internet nih. Risau jugak mama nih...

Hari ni mam nak kongsikan aktiviti kraf kakak pagi ni. Semua bahan dia yg cari dan print. Mama cuma bantu sikit2 dan tukang ambik gambar. Jom layan gambar2 ni...hihi

Dora The Explorer Paper Roll Craft
Materials:
~ paper roll
~ gam
~ gunting
~ templete *download kat sini

Mula2 gunting templete ni...

Letak gam...

Tampal templete tu pada paper roll...

Teruskan dgn menggunting kepala, tangan dan kaki dora...khusyuknyerrr...hihi

Last sekali...tampalkan semuanya pada paper roll.

Tarraaa...dah pun siap..well done kakak (^_~)

Selingan...suasana di sebalik tabir...hihi...adik aisyah yg teringin jugak buat kraf. Kakak sikit pun tak hirau...khusyuk sgt...

Bagi dia main2 pom pom ni baru lah duduk diam sikit...

Ok. Nak g sambung buat keje rumah pulak. Bagi yg takde plan lg tu...bulih lah cuba buat kraf ni dgn anak2 di hujung minggu ni (^_-)


2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails