August 10, 2010

Carta Ramadan utk anak2.

Pejam celik pejam celik, esok dah masuk bulan Ramadan. Sekejap je masa tu bergerak. Caterpillar craft yg angah buat utk countdown bulan puasa (boleh tengok kat sini) pun dan habis dibukak hari ni. Pagi2 lagi angah dah sibuk bagitahu yg esok dah nak puasa. Semangat betul dia nak puasa tu. Tahun ni merupakan tahun pertama angah akan belajar puasa. Along pula, alhamdulillah dah puasa penuh satu bulan tahun lps.
Utk menggalakkan lagi anak2 berpuasa tahun ni, mama dah print carta kat bawah ni utk along dan angah catatkan pencapaian mereka sepanjang bulan Ramadan tahun ni. Carta ni mama download kat website Alim Kids.



Insya-Allah, petang ni mama dan anak2 akan sama2 buatkan satu lagi caterpillar craft. Kalau bulan lps kami buatkan utk countdown bulan Ramadan. Dan kali ni utk countdown bulan Syawal pulak ;)

4 comments:

  1. bagusnya kak mahani...
    fiza nak buat juga utk anak2 fiza la yer...
    terima kasih kongsi ilmu ini...

    ReplyDelete
  2. mahani, saya print out juga untuk anak sulung saya.bersemangat dia 'tick' setiap hari :-)

    ReplyDelete
  3. Penanda sebegini sememangnya amat bagus sekali sebagai 'alat' motivasi buat mereka. Moga-moga ramadhan lebih ceria buat semua.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails