February 14, 2010

Papa rasmikan blog

First time tulis blog. Sebenarnya tak tau nak tulis apa cuma kebetulan sedang surfing jadi teringin jugak nak "mengomen" walaupun idea dalam kepala tu boleh dikatakan menghampiri "kosong"..
Lagipun tuan punya blog ni pun orang lain, tapi saja gatal-gatal menumpang sambil ambil peluang kongsi pandangan serta luahan rasa sesama keluarga sebab asyik sibuk memanjang aje dengan kerja kat pejabat, hari-hari kerja, pegi sebelum matahari terbit dan balik bila matahari dah terbenam, eii.. bosannya hidup bagi orang yang memandang apatahlagi tuan empunya diri.
Opss sorry la rasanya dah terlari sikit dari skop asal blog ni dibuat sebab pada dasarnya dibuat bagi tujuan berkongsi pengalaman serta pandangan berkenaan pendidikan anak di rumah (Home school ).
Rasanya konsep sekolah di rumah ni pun agak begitu kurang "terbuka" sangat bagi masyarakat kat negara kita Malaysia ni, tapi tidak begitu bagi negara-negara maju seperti Amerika Syarikat ataupun UK.
Apa-apa pun ini merupakan suatu cabaran yang begitu positif walaupun mungkin ramai yang akan memberi komen lebih cenderung kepada "tidak" sebab bila kita nak memulakan sesuatu yang boleh dikatakan lari tergelincir sikit dari rutin atau kebiasaan sesuatu tempat maka pasti ramai yang memberi reaksi bertentangan, tak kisah la sebab memang dah adab manusia macamana tu. Cuma mungkin bila dah kenal sikit demi sedikit baru la respon tu akan berubah angin orang kata, jadi buat sementara banyak bersabar dan berdoa kepada Allah, InsyaAllah setiap perkara yang baik serta sentiasa dibuat atas niat yang ikhlas kepada Allah pasti akan berjaya.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails