February 20, 2010

Zoro kat Padang Tembak

Semalam tak sempat nak tulis. Sibuk melayan budak2 ni. Along pun cuti smlm. Jadi angah apa lagi...ada partner la nak main. Main tu main jugak tapi home school tetap jalan.


Bangun pagi terus sarapan dgn nugget, roti dan milo.


Tapi bila dah kumpul 3 beradik ni mereka lebih suka buat aktiviti ikut idea mereka sendiri. Selalunya along la yg jadi ketua...dgn idea yg pelik2. Along ni kreatif sebenarnya. Sejak kecil sampai skrg memang semua orang akan perasan kat tangan dia sentiasa ada pensil dan kertas. Macam2 la yg dia tulis & lukis. Paling dia suka lukis robot dan ultraman. Dgn kertas juga dia akan lipat2 jadi robot. Tapi bila dah besar ni mama perhatikan along ni juga suka tulis short story in english.

Malam tadi papa ngan along tengok citer Zoro. Hari ni apa lagi, buat topeng Zoro la pulak budak2 ni. Disebabkan papa pun cuti hari ni, jadi dgn papa sekali sibuk dok buat craft zoro mask nih.



Papa sibuk melayan anak2.


Adik pun takut ngan zoro dua org nih.


Lepas puas main, angah sambung aktiviti home school dgn menulis susunan alphabet dan buat number dlm buku skrap.

Menulis susunan alphabet.



Angah buat sendiri scrap book for number and shape.

1 comment:

  1. salam , tak pe surirumah pun satu karier juga.Malah lebih besar jasa nya dari kerja di luar rumah.Anak2 terjaga dan dalam perhatian kita.Rezeki Allah amat luas.Berkat ibu/ isteri dok d umah.Saya pun mcm Puan Mahani jugak, memula berhenti kerja, perasaan agak celaru sedikit.Dengan rendah diri nya, stress nya lagi.Alhamdulillah selepas setahun saya bergelar suri rumah saya dh dapat terima keadaan seadanya.Baru saya faham keadaan mak saya dulu-dulu semasa menjaga kami.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails